Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hogyan legyek szép?

Sok lány úgy gondolja, hogy ő így is úgy is ronda, ő csúnyának született. Azonban ez nem így van, mert az alapjában születtett testünk csak 18%-ban határozza meg hogy mennyire vagyunk szépek. A többi rajtad múlik. Nem a vastag vakolatról beszélek, mert nem attól leszel szép. Akkor mitől lesz szép egy lány?

Legyél tiszta, és ápolt!
A megfelelő tisztaság és ápoltság elengedhetetlen, főleg egy szép nőnél. Fontos a rendszeres hajmosás, ugyanis ez sokat tesz. Nem mindenki szeret korán reggel fürdeni, ezt hátra hagyhatja estére is, de a reggeli mosakodás fontos. Reggel mosd meg az arcod, és finoman töröld át törülközővel. Egy ilyen egyszerű arcmosással már nem leszel annyira fáradt, és nem lesz nyúzott az arcod, és könnyebben indul be a nap, de előtte azért kösd fel a hajad. Remélem a reggeli fogmosásról nem kell szólnom, ez a legalapvetőbb dolog. Minden reggel muszáj megfésülködni, ezzel általában nem is szokott gond lenni, de volt rá példa hogy tizenéves lányok alig fésülködnek. Használj izzadásgátlót, mert se látványnak, se érzésnek nem jó ha megizzadsz.
Nem kell mindennap bőrradír és arcpakolás, mert megsértheti a bőrt. Nagyon fontosak a kezek ápoltsága is (erről a kézápolás menüpontról olvashatsz részletesebben)

 

Hordj tiszta, és jó állapotú, a te méretedre szabott ruhákat!
Nem a ruha teszi az embert, de ettől még nem kell rosszul öltözködnöd. Ne vegyél fel szakadt ruhát, csak max akkor ha otthol végzel koszos munkát. Túl bolyhos ruhákat is otthonra vagy testnevelésre vedd fel. Ha sajnálod, akkor tüntesd el róla a bolyhokat úgy, hogy leborotválod róla (viccesnek hangzik, de bejön). Ha a ruhádra olyan folt került, amit nem lehet kimosni, azt se hordd suliban, mert lehet hogy idétlenül nézhetsz ki. Ne vegyél fel túl színes ruhákat, mert az is elég ijesztő lehet. Nem kell kifutóra készülnöd, de egy jó ruhaszettben csinos lehetsz. Egy jó összeállítás is kiemelheti a szép arcodat.

Legyél fitt!
Szép látványt kelthetsz, ha jó az alakod, egy feszes testrész jobban mutat. A ducibb lányoknak semmi ok az aggodalomra, ugyanis ha mindent remekül csinálnak, akkor is nagyon szépek lehetnek.

Legyen jó a hajad!
Ez elsőre nem hangzik nagyon fontosnak. Pedig ez nagyon is az! Egy rossz frizura tönkreteheti akár az egész napodat. Egy jó haj sokat tesz a szépség skáládon. Még a kedved is jobb ha jó a hajad.

Szokj le a magadat elcsúfító szokásokról!
Ne nyomkodd a pattanásokat és a mitesszereket!Ne túrd az orrodat! SOHA de soha ne rágd a körmeidet! Tanulj meg csukott szájjal böfögni, és nőiesen tüsszenteni! Ha éppen közösségben kell "kiengedni a gőzt", ne rakd keresztbe a lábaidat, ne dőlj hátra, ülj egyenesen!
Ha ülsz, ne ülj púpos háttal. Ülés közben a padra támaszkodva ne takard el az egész arcod! Ha ülsz, ülj egyenesen, és rakd a kezeidet a lábadra, és rakd össze. Soha ne ülj púpos háttal előre dőlve, és szétterpeszkedve! Tudom hogy unalmas tanórákon olykor nehéz végig szépen ülni, akkor azt is megteheted hogy ráfekszel a pulcsidra vagy karodra, de úgy, hogy a hajad szépen áll, és a fél arcod látszódjon, és ne kendd el a sminked! Ha kajálás közben kell orrot fújnod, fordulj el az asztaltól (legalább). Mindenki megizzad, de te reggel használj izzadásgátlót!

Viselkedj úgy, hogy attól is szebbnek lássanak!
Nem kell riszásan lépkedni. De lépéseknél a lábfejek legyenek közel egymáshoz, egyenesedj ki, a karod a tested mellett legyen. Ha állsz, akkor is egyenes háttal állj, az egyik legyen csípőre téve, vagy ilyenkor rakd keresztbe a karjaidat. Ne ülj, és ne állj púposan!
Legyél kedves másokkal, de mértékkel! Ne nyalizz! Legyél önnmagad!

Hozd ki magadból a legjobbat!
Tudom hogy ezt nem könnyű mindig végrehajtani, az első napok vagy hetek nehezebbek lesznek, de bele tudsz rázódni, és akkor már nem fárasztó, hanem természetes lesz. Nembaj ha néha nem lehetünk a legjobbak, mert emberek vagyunk, akiknek néha szüksége van néha  pihenésre.

Végül:
Írj le legalább 5 dolgot amiben jó vagy, és amiben szeretnél fejlődni. (Pl.: rajz, egy tantárgy, sport, tánc...stb.)